हमारे YouTube Channel में जुड़ें👉 Join Now

हमारे Telegram Group में जुड़ें👉 Join Now

Class 10 English Monthly Question paper 2023

Class 10 English Monthly Question paper 2023

Class 10th months Exam 2023 Question Answer

Class 10th monthly English Exam 2023 Question Answer :- बिहार विद्यालय परीक्षा समिति द्वारा आयोजित मासिक परीक्षा 2023-24 का अंग्रेजी का ओरिजनल प्रश्नपत्र का उत्तर नीचे दिया गया है। यदि आप भी 2023 में बिहार बोर्ड से मैट्रिक की परीक्षा देने वाले हैं। तो आपके लिए स्कूल स्तर स्तर पर Monthly 2023 – 24 का आयोजन 26 October से 31 October तक हो रहा है। इस पोस्ट के माध्यम से आप अपने स्कूल में होने वाले मासिक परीक्षा का प्रश्न पत्र उत्तर सहित डाउनलोड कर सकते हैं। डाउनलोड करने का लिंक नीचे दिया गया है। तो कृपया पोस्ट को अंतिम तक पढ़े……

BSEB Class 1oth Monthly Exam 2022 Science Question Paper

इस परीक्षा का प्रश्न पत्र विद्यालय के स्तर पर सेट किया जाता है । या कभी-कभी बिहार के शिक्षा विभाग के तरफ से भी इसके प्रश्न पत्र को सेट करके भेजा जाता है। अर्थात की द्वितीय सावधिक परीक्षा का आयोजन बिहार बोर्ड कर के बिहार का माध्यमिक शिक्षा विभाग करता है । अर्थात कि आप के मैट्रिक के सेंट अप परीक्षा और फाइनल बोर्ड परीक्षा का प्रश्न पत्र बिहार बोर्ड सेट करके भेजता है । वैसे परीक्षा का प्रश्न पत्र बिहार विद्यालय परीक्षा समिति के तरफ से सेट किया जाता है ।

Class 10th English Monthly Objective Answer key 2023-24

1 A 11 A 21 B
2 C 12 B 22 A
3 C 13 B 23 D
4 A 14 D 24 D
5 A 15 C 25 A
6 D 16 C 26 C
7 C 17 A 27 B
8 B 18 A 28 A
9 A 19 C 29 A
10 C 20 30

खण्ड – B

 

 

 

Class 10th English Subjective answer key Download 2023-24

English paper DOWNLOAD 
English Subjective  DOWNLOAD 
WhatsApp  JOIN NOW 
Telegram  JOIN NOW 

Class 10th Monthly exam Question paper कहा से आता है 

जितने भी छात्र-छात्राएं क्लास 10th के monthly exam में परीक्षा दे रहे हैं तारे हैं तो यहां पर आप लोग से यह क्वेश्चन रहता है कि क्वेश्चन पेपर कहां से आता है तो आइए हम इसके बारे में पूरी विस्तार से आपको बताते हैं 10th के मासिक का क्वेश्चन पेपर बिहार बोर्ड के द्वारा जारी  किया जाता है बल्कि यह सभी जगह सेम पेपर आता है 

CLASS 10 ALL SUBJECT QUESTION PAPER DOWNLOD

HINDI ( हिन्दी ) Download
SANSKRIT (संस्कृत) Download
SCIENCE (विज्ञान) Download
SOCIAL SCIENCE  DOWNLOAD
MATH (गणित) DOWNLOAD
ENGLISH(अंग्रेजी )  DOWNLOAD
TELEGRAM    Join Us

 

क्वेश्चन पेपर कितने सेट में तैयार किए जाते हैं 

English Question paper live ….

Class 10th                      subj- English

1. ……………wrote what is wrong with Indian film?

(A) Satyajit Ray     (B) Mahadevi verma (C) Alexander Pope    (D) Leo Tolstoy

2. The first feature was shot in

( A) 1907                    (B) 1905

(C) 1899                      (D) None of these

3. By the twenties it had reached

(A) the station             (B) range of big business –

(C) scale                      (D) None of these

4.The stories have written

(A) according to          (B) based on hollywood success 

(C) for                      (D) None of these

5.Let a new down-

(A) era                       (B) age

(C) style                     (D) fashion

6.Acing san suu kyi was born on ….

(A) 15 August 1947  (C) 19 June 1991 in rangoon –

(B) 19 June 1945.        (D) None of these

7.The prize is also intesded engaged in this struggle-

(A) to honour all those   (B) ladies

(C) men                  (D) leaders

8. stand before you here –

(A)I                         (B) We

(C) They                 (D) All the people

9. Once upon a time is written by

(A) Toni morrison       (B) Jan lexau

(C) Puran Singh           (D) B or C

10. She received in 1993-

(A) Pulityer prize        (B) Nobel prize (C) Both A and B         (D) None of these

11. A…. (A) person that gestures towards possibility (B) sentence (C) time (D) Nation

12. The future

(A) time is yours       (B) a man

(C) language               D. a nature

13. I trust you with the

(A) time         (B) bird that is not in your hands

(C) son             (D) reward

14. The poet.

(A) Leo Tolstoy

(B) Vidyapati

(C) Pope

15. Hercarved a river-

(A) hands

wrote “Thinner than a crescer”.

(B) tears

16. I have run to………..you

(A) try

(B) call

17. Her………

(A) people

(B) friends

(C) servail

(D) flow

believe that joy may come again –

(C) son

(D) visit

(C) meet

(D) sisters

18. The Empty Heart’ is written by

(A) Toni Morrison

(B) Periasamy Thooran

(C) Satyajit Ray

(D) Param Singh

19. ‘The Empty Heart’ describes man’s (A) greed (B) strength

(C) wisdom

(D) all

20. Nothing is wrong with a half filled.

(A) heart

(B) purse

(D) John Milton

here-

(C) mind

(D) all

2 thoughts on “Class 10 English Monthly Question paper 2023”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

">
error: Content is protected !!